středa 2. října 2013

Trip to Cronulla, Bundeena and Royal National Park

Hello Dear friends:)

Opět přicházíme s novým záznamem do našeho blogu. V uplynulých dvou dnech volna, které připadaly na 26. a 27. září jsme konečně podnikli výlet s jasným záměrem přenocovat v autě. Ještě před odjezdem jsme si ráno rychle zařídili pojištění pro náš vůz, v případě, že bysme někoho cestou "nabořili", což by se posléze nemuselo krutě vyplatit, a jako úplný žebráci domů cestovat nechceme.

Cílem našeho výletu byl jižní okraj Sydney jménem Cronulla. Zde jsme se chystali navštívit tamní pláže a přírodní parky. Cestou jsme ještě museli tankovat a můj záměr najít nejlevnější benzinku se posléze nevyplatil a byli jsme nuceni natankovat na nejodlehlejší benzince za úplně nejvyšší cenu. Příště už si dám vážně pozor :). Cestou v autě jsme se dohodli, že první den navštívíme park Cape Baily, po příjezdu jsme si udělali piknik na pobřeží při ulici Prince Charles Parade. Rozepíšu se trochu o pikniku, protože to byl piknik s příchutí křupavého písku. Foukal totiž tak strašně silnej vítr, že si člověk připadal jak na nějakém peelingu obličeje. Já už to nemůžu nenapsat, pokaždé když někam vyrazíme řešíme stále to stejné - Anička potřebuje na WC v místě, kde to prostě nejde ale nedá se to odložit...

Anna and Jirka watching "whales"

Po vjezdu do již výše zmiňovaného parku jsme uhradili poplatek za auto 7 AUD na den. Lístek se nesmí zapomenout vložit za okno automobilu, což se stalo a my ho pěkně nosili u sebe v teple peněženky celý den, čímž jsme se vystavili riziku značně vysoké pokuty. Ještě teď se bojím, aby mi dom nepřišla obálka...Zaparkovali jsme na vyhrazeném parkovišti u vyhlídky na oceán, kde můžete pozorovat velryby, my jsme to štěstí neměli.

Velryby jsem neviděli, ale meditace na konci světa byla nádherná

Poté jsme vyrazili na pěší túru k majáku na samotný výběžek tohoto poloostrova. Cesta probíhala buší, po kamenných útesech a někdy i blátem a pískem. Procházka určitě stála za to, odměnou byly nádherné výhledy na útesy a burácející oceán. Jelikož si Anička vyrazila pěkně v sandálích, tak bych případné zájemce o tuto túru a i jiné chtěl od druhu této obuvi odradit a určitě si sebou přibalte dostatek vody a nějaké sušenky, cestou se to vážně hodí.

Když jsme se vrátili k autu vyrazili jsme ještě na malou procházku při západu slunce přímo v místě, kde se svou lodí u břehů Austrálie přistál poprvé kapitán Cook v roce 1770. Následně jsme se autem přesunuli do Cronully, kde jsme si došli na véču, kterou jsem si snědli pěkně u pláže a poté nás čekal výběr nejvhodnějšího místa k přenocování. Použili jsme naše mobilní telefony a v mapách na googlu vyhledali odlehlé parkoviště u pláže. Tak úplně odlehlé nebylo, auta se tam střídaly do pozdních hodin jako na Václaváku a asi půl hodiny po půlnoci si z tohoto místa místní mladící udělali závodní dráhu. Výbornej nápad, seděli jsem v první řadě a úplně zadara. Čekal jsem, kdy to do nás kdo naboří... Naštěstí se tak nestalo a mohl jsem konečně klidně usnout. Kdyby Vás zajímalo co Anička tak ta tu skvělou podívanou opět zaspala, příště už jí na takový závody nevezmu a bude pěkně sedět doma. Velice brzy ráno kolem půl šesté se celé parkoviště zaplnilo lidmi, kteří se přišli vysportovat na pláž a do přilehlého parku. Já jsem se zatím pěkně vyvaloval v autě.

Východ slunce na plážích v Cronulle, tam budeš mami snad bydlet


Jirka tu nádheru ale bohužel skoro celou zaspal:)

O půl deváté už jsme nastupovali na malý dřevěný trajekt, který nás zavezl na odlehlejší místo zvané Bundeena přímo u Royal National Park, kde jsme se prošli po krásné pláži až k samotnému cípu (Jibbon Head), bylo to velice hezká podívaná, ostatně podívejte se na pár fotek a posuďte sami. Cestou zpátky jsme se na již zmíněné pláži konečně vykoupali :)).

První koupání

Byla to velice chladná koupačka ale užili jsme si jí. Nakonec jsme se opět nalodili na trajekt a vyrazili za našimi coremembry.
Všechny Vás moc zdravíme a budeme se těšit, až Vám něco zajímavého zase napíšeme.
PS: A pište také vy, budem rádi za vaše novinky
J&A


1 komentář:

  1. Ahoj Australani, vypadá to,že už jste se docela hezky rozkoukali.
    Krátké hlášení z Knyku: Dnes jsme prošťouchli komín a Bohouš připravil výbornou grilovačku. Zdraví Hlavňováci

    OdpovědětVymazat