sobota 15. února 2014

By ferry around Sydney (Trajektem kolem celé Sydney)

Milí kamarádi,
moc Vás všechny zdravíme ze sluncem rozpálené Sydney, dnes tu bude až 39 stupňů.
Jak začít, mám asi 30 minut na to abych napsala celý příspěvek i s fotkami:) Nyní se snažíme užívat si co nejvíce léta v domech i mimo ně. S našimi core membry pořád podnikáme různé pikniky, oslavy, já jsem byla minulý týden na opeře v parku přímo uprostřed Sydney, to byl pro mě asi největší zážitek.

Opera in Domain
Už dlouhou dobu jsme se s Jirkou chystali strávit delší dobu ve městě a pořádně si užít noční atmosféru. Naprosto neplánovaně jsme si minulý týden koupily celodenní jízdenku na městskou dopravu (1 osoba 23AD). Všem moc doporučujeme, můžete jet kamkoli, čímkoli, my jsme za den sjezdili Sydney trajektem křížem krážem. Z trajektu se Vám naskytnou nekrásnější výhledy na střed města, projedete se pod Harbour Bridge a můžete kdekoli vystoupit a zase nastoupit. My jsme se podívali na South Head (Jižní výběžek v Sydney), také zvaný Watson Bay, odkud jsou krásné výhledy na oceán, procházka k majáku, malá schovaná pláž a další pláž pro nudisty jen o kousek dál:)
Potom jsme se projeli trajektem do Darling Harboru, kde v Chinatown právě vrcholily oslavy Čínského nového roku, který je pro 2014 ve znamení koně. A zase zpět slibovaná projížďka trajektem po noční Sydney. V noci je tady kolem 24 stupňů, takže paráda, pro nás to byl krásný odpočinkový den.

Z trajektu

Chinatown

Noční Harbour bridge


Mějte se krásně, brzy napíšeme nový příspěvek z Newportu, kde trávíme nyní náš volný víkend, je to paráda, bydlíme v domě skoro na pláži. Posíláme hodně tepla a těšíme se na příjezd Jirkovy mamky a Bohouše.

S pozdravem A+J

1 komentář:

  1. zase moc hezky fotky! my jsme meli o vykendu take rekordni letni pocasi - 17 ve stinu!

    OdpovědětVymazat