sobota 31. srpna 2013

Můj dům v Campsie (My Campsie House)

Krásný den ze Sydney,
zítra máme první jarní den a už jsme měli i 29 stupňů, tak se připravujeme na to léto, to bude asi teprve pěkné teplo:)
Dnes bych Vám chtěla představit svůj dům ve kterém bydlím spolu s asistentem Kevinem, který je z Filipín a 4 coremambry - Katie, Janine, Hughem (kterému všichni říkají Bonfire) a Anthonym. Vedoucím domu je Aileen z Německa, která už zná i Ivču, protože tady je už asi 3 roky, ta s námi ale nebydlí, protože už bydlí ve vlastním bytě.

Kevin a já u pláže
(s osobním souhlasem Kevina zveřejňuji jeho fotku:)

L´Arche v Sydney má 3 domy a my jsme jedním z nich, další jsou ve čtvrtích Burwood (tam je i Jirka) a Merylands. Čtvrť Campsie je známá tím, že když člověk vyjde ven myslí si, že není v Austrálii, ale v Číně, protože je to opravdu čínská čtvrť. Hlavní třída je plná čínských nápisů a obchodů a číňané jsou všude kolem.

Dům v Campsie (Campsie House) není tak velký jako Burwood, ten je opravdů veliký, Campsie je o moc skromější. Burwood je bez pochyby vyšší třída dům má vysoké stropy a masivní nábytek. Zato náš dům je snad celý ze sádrokartonu, je menší, ale velice útulný. Každý máme svůj pokoj, já mám pokojíček zastrčený v rohu, kde není tolik ruch, protože v domě bývá opravdu živo, i v noci si Anthony povídá před spaním:) Kdybych měla říct jaký pokoj v Campsie se mi líbí nejvíc byl by to určitě Ivin starý pokoj, ve kterém bydlela když zde pracovala. Iva ho nádherně vymalovala na zelenou a je v něm pouze dřevěný nábytek. Takže Ivi: moc krásný pokoj,teď v něm je ale Kevin, takže snad příště:)

 Capsie House a naše 7 místná Kia

Máme i malý dvorek, kde věšíme prádlo, nevěřili byste kolik praček vypereme každý den, prádlo se nesmí podceňovat, protože se množí opravdu hodně rychle.

 Vnitřní strana domu se dvorem

Dnes jsem si také udělala krásnou dopolední procházku podél řeky, všude kolem jsou parky a pěkná stezka pro cyklisty a chodce, každý si sportuje po svém, ale celkově tady hodně lidí běhá. Už vím jak budu tedy trávit čas, když budu mít dopoledne pár hodin volno, velice blízko je také venkovní bazén a dokonce zimní stadion. Bruslení je ale trochu drahá záležitost...není to 20 Kč jako u nás v Čechách:)

Na závěr mám jedno takové přání, protože tady máme dnes Father´s Day, tak všechno nejlepší tati...HAPPY FATHER´S DAY

Mějte se krásně....

3 komentáře:

  1. Děkuji za přání, je hezké, jak budete vzděláni i v jiných oblastech.
    U nás doma tak moc neoslavujeme.
    Yeahh, I will.

    OdpovědětVymazat
  2. krásný:) těším se na report z Jirkova domečku:)

    OdpovědětVymazat
  3. no vidíš jak se ti hodi roky se mnou stravene. na nejake nocni povidani jsi uz zvykla ne? :) ještě napis jak to jde v praci. jestli zvladate a o koho se vlastne staras?

    OdpovědětVymazat