úterý 27. srpna 2013

Our first week in L´Arche

 Zdravíme Vás moc všechny poprvé z Austrálie:)

Máme za sebou první týden a nám to tu uteklo strašně rychle, je toho tolik, co bychom Vám rádi sdělili, že nevím čím dřív začít. Začnu tím jak bydlíme. Oba máme svůj pokoj, kde máme malé topeníčko, tudíž nemrznem jupííí. Za týden začíná jaro a přes den už je pěkný teplo a mnoho sluníčka, já snad neviděl mráček. Večer je ale stále chladno. Musím a teď mluvím pouze za sebe ale troufnu si tvrdit, že to tak má i Anička, že je to tu nad všechny naše očekávání moc fajn. Velice vřelý lidi kolem nás. S ničím není problém, všichni nám vychází maximálně vstříc. Nastavili nám společné pracovní doby a tedy i volna. Tento týden máme od středy dva dny a začneme tedy objevovat krásy Sydney. Budeme bydlet v jiném bytě, ale budeme ho mít jenom pro sebe. Hezký jak nám všichni neustále říkají co bychom měli vidět a co nesmíme vynechat atd...Čeká nás obrovské město, které má spousty velice krásných míst! Máme spousty tipů od domorodců.

Už také víme, že rodinné příslušníky a věřím, že i známe můžeme ubytovat v bytě ve městě, kde budeme přebývat během volna. Dovolenou budeme mít 1 týden přes Vánoce a pak 1 týden na jaře a zbylé dva týdny před tím než bude končit náš pracovní poměr. Přes den, kdy pracujeme máme velice málo volného času, také proto, že nám to jde ještě všechno pomalu a je stále mnoho věcí, které se musíme naučit. Nesmím samozřejmě zapomenout na core members, kvůli kterým tu vlastně jsme, jsou fajn a užijeme si s nimi i někdy hodně zábavy ale samozřejmě také starostí. Neměl bych opomenout angličtinu, kterou si myslím tady oba pěkně vybrousíme :). Už se mi tu po týdnu dýchá mnohem lépe a jsem opravdu sám sebou někdy mile překvapen. I když toto by měla posoudit Anička.
Ještě pár slov k dennímu programu, ráno musíme vstát v 7hod a musíme obstarat přidělené "core members", musíme je tedy vzbudit, nachystat na snídaní (osprchovat, dojít na WC, obléct atd...), připravit snídaní, vyprat jim oblečení, uklidit a nachystat na jejich denní program a tam je také odvézt. Poté máme volno cca 3hod a následně je musíme přivézt z denního programu. Na závěr dne je v 6hod večeře a zbývá večerní program.


Posíláme zatím pouze jednu fotku, ale to se snad brzy změní, musíme se tu trochu zaběhnout, tak s námi mějte strpení. Všechny moc zdravíme a až prozkoumáme alespoň trochu Sydney tuto středu pošleme další příspěvek.


Bohužel nemůžeme poslat žádnou fotku našich milých core membrů, jen kdyby jste chtěli vědět, co to znamená, core je jádro. Kdyby nebylo jich nebyla by ani L´Arche, jsou jejím středem:) A proč vlastně nemůžeme poslat jejich foto? Takto organizace L´Arche chrání jejich práva, aby jejich fotky nebyly zneužity.

 My a naše první porada všech asistentů. Přivítali nás opravdu velmi vřele.
Děkujeme!
(nezaujalo Vás něco na naší fotce?:)


Všechny moc zdravíme. So one Big hug for everyone:)

5 komentářů:

  1. ..hezké, hezké, čekáme na další kapitoly Vaší společné cesty a přejeme jen ty nejhezčí zážitky..

    OdpovědětVymazat
  2. Jirko, a co brouci, pavouci a jiné tamní vychytávky, na které ses tolik těšil? ;-) Držte se, užívejte si to :)
    Filip Kůžel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Filipe, děkuju za optání. "Zatím" žádná zkušenost s touto havětí...ale vím, že to přijde o tom mě tu každej ujišťuje :)).

      Vymazat
  3. No jasně, že mě zaujala fotka. Kdo dělal českou vlajku? :-D Určitě někdo z protinožců. KamilaR

    OdpovědětVymazat
  4. No jasně, ale bylo to milé, my sami jsme byli tak šťastní, že jsme si toho ve skutečnosti nevšimli, až potom na fotce:)

    OdpovědětVymazat