čtvrtek 29. srpna 2013

Výlet do Manly (Trip to Manly Beach)

Ozýváme se Vám znovu po dneším překrásném výletě na jednu z nejznámějších pláží v Sydney -  Manly Beach. 

Bylo velice těžké rozhodnout se kam vyrazit na první výlet, ale nakonec zvítězila naše touha projet se trajektem s výhledem na celé city (město) a ozkoušet teplotu oceánu na Manly beach. Chtěli bychom jen zdůraznit, že jsme nejeli žádným výletním trajektem, ale normálním trajektem, který je používán v Sydney jako jeden z hlavních a nejlevnějších (což můžeme potvrdit) dopravních prostředků. Vlakem jsme dojeli na Circular Quay, odkud je už pěkný výhled na Opera House i Harbor Bridge, a potom jsme pokračovali trajektem do Manly. Měli jsme nádherný výhled na celé Sydney, na hlavní turistické cíle, soukromé plážičky, no prostě paráda. 

V Manly jsme se rozhodli pro asi nejdelší možnou procházku (track), který jsme si ještě 2krát nedobrovolně prodloužili, takže ze 4 hodinové tůry bylo nakonec 6 hodin. Nevíme jestli je to námi, ale stezka nebyla úplně vždy dobře značená, takže, příště asi platí 2 krát se zeptat než půjdu někam jinam. Nicméně, viděli jsme naprosto úžasné pobřeží, Sydney Harbor National Park - australskou buš, Manly Beach, kde se již nemálo lidí koupalo a dokonce i opalovalo, i když my jsme byli s Jirkou rádi, že máme na sobě svetříky, protože u moře foukalo:) Surfaři už se pokoušeli chytat první vlny....dýchla na nás australská atmosféra a dokážeme si představit, že v létě tato Manly pláž je určitě přeplněná lidmi, stojí to za to.

Pobřeží je lemováno menšími plážemi, náš piknik:) jsme si rozbalili na Shelly Beach a pozorovali jsme potápěče, také jsme měli první setkání s vodním drakem (water dragon), ještěrem, který si velmi odvážně počínal hned u stolu, kde měli turisté piknik, slečna hned vylezla na lavičku a všichni čekali co malý ještěr udělá, ten nás ale minul a šel zase dál. Je to úplně jiný pocit potkat se v přírodě s takovým tvorem, potom jsme draka potkali ještě jednou během našeho treku.

Zpáteční cesta trajektem byla již po tmě, což bylo naprosto výborné, viděli jsme opět City, tentokrát, již osvětlené, v Opera House bylo vidět lidi uvnitř, tak také doufáme, že se tam podíváme. (Já už to mám celkem jisté, protože Katie, moje core slečna, miluje klasickou hudbu, takže s ní můžu vyrazit do Opery....není to skvělá práce?:)
Výhled na osvětlenou Sydney, nás velmi uputal, takže víme jistě o 1. výborném výletě pro všechny kdo se chystají do Sydney.

Měli jsme krásný den, tak DOBROU NOC, nebo snad DOBRÝ DEN všem.

5 komentářů:

  1. ..nóóó, po dnešním počteníčku a pokoukáníčku vidím, že se máme na co od vás těšit..Blahopřeji ke kvalitě foto, zdařilá investice do nového foťáku..

    OdpovědětVymazat
  2. krásný fotky, fakt, moc těšíme na další díly !

    OdpovědětVymazat
  3. Hi! very nice picture! (doufam, ze je to napsano spravne). ty fotky jsou uzasny, nektere z nich by mohly byt velky plakat. Jirko, jak jde anglictina, dorozumis se dostatecne? Myslim na tebe! Doufam, ze se mate tak hezky, jak z fotek vyzaruje. Pa! :-) stania

    OdpovědětVymazat